Themadag over aartsengel Michaël busreis 23 september

Van Dichterbijdanooit

Themadag met Hans Stolp over de esoterische betekenis van de aartsengel Michaël op zaterdag 23 september te Amersfoort.

 

Er zijn voldoende aanmeldingen om de

busreis naar Amersfoort op 23 september door te laten gaan.

Maar er zijn nog plaatsen vrij! Heb je zin om een fijne dag met inhoud te beleven? Meld je aan! Van harte welkom. We gaan er een mooie dag van maken!

Omdat Hans Stolp nog maar 1 keer per jaar naar Voerendaal komt willen wij ieder jaar, zo lang het

nog mogelijk is, een busreis organiseren naar Amersfoort om een themadag bij te wonen. Het thema op 23 september is De esoterische geheimen van de aartsengel Michaël, en omdat het 29 september Michaëlsdag is leek het me een goed idee voor dit thema tekiezen.

De kosten bedragen € 25,- De kosten van de busreis worden voor een deel gesponsord door onze stichting vandaar dat we de kosten zo betaalbaar mogelijk kunnen houden.
Over te maken op rekening nummer NL 31INGB0004707163 t.n.v. Stichting Dichterbij dan ooit met vermelding busreis 23 september.

We vertrekken om 7.45 uur vanaf de parkeerplaats voor het Geusselt stadion in Maastricht en er kan ook in Urmond ( bij van der Valk ) en in Nederweert bij het AC wegrestaurant ingestapt worden. Laat me even weten waar je wilt instappen.
We zijn rond 18.30 uur weer terug in Maastricht.

Hartegroet,
Joke Vrouenraets en team.

Hieronder volgt een beknopte beschrijven van het thema.

Er zijn zeven aartsengelen die elk ongeveer 350 jaar lang leiding mogen geven aan de geestelijke groei en ontwikkeling van de mensheid op aarde. In een vast ritme volgen zij elkaar op bij hun regentschap, zoals hun 350-jarige leiding genoemd wordt. Nu hebben de zeven aartsengelen ieder een groep mensen om zich heen die op aarde als het ware het kanaal zijn voor de impulsen van de betreffende aartsengel.
De belangrijkste van de zeven aartsengelen is Michaël. Ook hij kent een vaste groep medewerk(st)ers: mensen die tijdens zijn regentschap naar de aarde gaan om zijn impulsen te verwerkelijken. Deze mensen (wij dus, want tot deze groep behoren waarschijnlijk de meeste bezoek(st)ers van onze themadagen) zijn al eeuwenlang met Michaël verbonden en zijn diep doordrongen van zijn inspiraties en impulsen. Samen met hem hebben we door de eeuwen heen een bijzondere reis gemaakt. Eerst waren we samen met Michaël op de zon, want Michaël was de grote Aartsengel van de zon waar hij de dienaar was van de Zonnegeest (die we in het Christendom kennen als de Christus). Michaël liet ons zien, waarom hij de hoeder van de kosmische wijsheid is: omdat hij alle verschillende planetenwijsheden tot één universele wijsheid had omgevormd. Samen met hem zagen we hoe de Zonnegeest zich tweeduizend jaar geleden op weg begaf naar de aarde en de zon verliet. Dat was een indrukwekkend grootse en kosmische gebeurtenis, waaraan we diep in onze ziel nog een herinnering bewaren. We zagen hoe de Zonnegeest tot de Geest van de aarde werd: het raakte ons diep. We zagen hoe de kosmische wijsheid Christus achternaging naar de aarde en daar in de hoofden van de mensen langzaam tot intellectuele kennis werd. En nu is in 1879 het nieuwe regentschap van Michaël begonnen. En dus zijn wij hier om kanaal voor zijn inspiraties en impulsen te zijn. Maar wat betekent dat en wat houdt dat in? Eén ding is duidelijk: Michaël heeft ons nodig: zonder ons kan hij zijn opdracht niet vervullen!

 Categorie: Nieuws