Over het ontstaan en de productie van de cd’s
van Stichting “Dichterbij dan ooit”.

Begin 2000 zag ik een boekje met de titel “Dichterbij dan ooit”, van Hans Stolp bij mijn moeder op de vensterbank liggen. Ik werd er als het ware met mijn ogen naartoe gezogen en ik vroeg of ik of ik het mocht lenen, nam het mee naar huis, en vanaf dat moment veranderde mijn hele leven.
Dit inhoud van het boekje betreft het fenomeen ‘Verlichtende ervaringen’.
Ik ben het gaan lezen en vond het prachtig, dit was precies zo als ik het aanvoelde, niet zo als ik in mijn jeugd ooit geleerd had, want daar kon ik niet veel mee.

Enkele maanden na het lezen van dit boek kwam mijn zoon Jason om bij een auto-ongeluk!…
Een goede vriendin van mij reikte me in die zware tijd het boek “ Onze doden” van Arie Boogert aan, en daarin vond ik waar ik op dat moment naar op zoek was, iets dat resoneerde in mijn ziel.

Een maand later zag ik in de boekhandel een nieuw boek van Hans Stolp met de titel “Omgaan met gestorvenen, leven voorbij de dood”.
Omdat de naam Hans Stolp me bekend was kocht ik dit boek meteen.
Wat een parel van een boek, ik heb het wel vijf keer achter elkaar gelezen, hoofdstuk na hoofdstuk. Iedere keer las ik weer iets anders. Wat heeft dit boek me ondersteund in mijn verdriet.

Daarna ben ik eens op een themadag  “dag voor de gestorvenen” geweest.
Toen ik vanuit het  diepe zuiden alleen met de trein naar Amersfoort reisde en ik heel erg moe terug kwam, vroeg ik me af waarom ik eigenlijk zover moest reizen, was er dan niet  zoiets in het uiterste zuiden??
Een tijd later zou ik naar een avondlezing van Hans met hetzelfde thema in het noordelijk gelegen Weert gaan. Dit was tenminste niet zo ver weg. Toen ontstond  er een idee in mijn hoofd:  “Zou Hans misschien naar het zuiden willen komen om een lezing te geven?”  Dit heb ik Hans toen die bewuste avond gevraagd. Hans zei “ja hoor, als jij het organiseert kom ik”. Tja en toen….
Hans kwam voor het eerst in april 2002 naar Maastricht en komt nog steeds.

Mijn moeder was oud, en zeer slecht ter been.
Daardoor ontstond bij mij het idee de lezingen van Hans Stolp in Maastricht op tape op te nemen voor mijn moeder en voor mensen zoals zij die oud of gehandicapt zijn en niet in staat zijn lezingen te bezoeken.
Ik heb toen voor het eerst de lezing “Leven met Engelen” opgenomen. Met de opname ben ik naar een professionele geluidsstudio gegaan. Ik heb hier samen met de eigenaar van de studio meerdere uren achter de grote apparatuur gezeten om de lezing te bewerken. Toen moest er nog een hoesontwerp gemaakt worden waarvoor de toestemming van uitgeverij  “Ankh-Hermes” nodig was, daarna het grafisch bureau benaderd dat de vormgeving van het gelijknamige boek had gemaakt  en eindelijk was het zover de eerste cd kwam in augustus 2003 uit.
We hebben toen een stichting opgericht met de naam “Dichterbij dan ooit”  ( hoe kan het ook anders?)

Na de lezing “Leven met Engelen” heb ik zelf nog twee lezingen opgenomen en sindsdien komt er iemand van de geluidsstudio met speciale apparatuur en microfoons om de lezingen op te nemen, de kwaliteit is nu bijzonder goed.
Het ontwerp van de hoesjes doe ik samen met de geluidsstudio en we ( ook Hans bepaalt mee ) kiezen voor mooie foto’s of schilderijen. De covers van de laatste vijf cd’s zijn afbeeldingen van schilderijen van de hand van Harm Wagenmakers.

De muziek cd’s van Harm Wagenmakers worden op professionele wijze in de geluidsstudio vervaardigd en geproduceerd.

Er komen regelmatig bestellingen voor Hans zijn lezingen binnen uit het buitenland, zelfs naar Amerika hebben we al cd’s verzonden.
Ontroerend zijn de briefjes van mensen die zo blij zijn dat ze nu de lezingen op cd kunnen beluisteren omdat ze slecht ter been of ziek of zelfs stervende zijn.
Ontroerend ook de telefoontjes van mensen die een dierbare verloren hebben en steun zoeken en daarom cd’s willen bestellen.

Het is al met al heel wat werk, maar als ik dan weer zo’n dankbaar briefje, mailtje of telefoontje krijg dan weet ik weer : “Daarom ben je eraan begonnen” !
En weet u wat ook zo mooi is? Omdat de cd’s ook op de boekentafel van Hans liggen worden deze heel vaak aangeschaft om aan een familielid, vriend, kennis of zo te geven, en zo wordt de boodschap zoals Hans deze altijd zo mooi, eenvoudig en warm brengt, verspreid.
Ik ben daarom op mijn beurt dankbaar voor deze nieuwe fase in mijn leven, en de regelmatige ‘Verlichtende’ ervaringen daarin.

Joke Vrouenraets- van Eldik

Wat doen wij

Stichting dichterbijdanooit organiseert lezingen over (spirituele) bewustwording, produceert cd´s over lezingen en meditative muziek en organiseert Meditatie-avonden.