Christian Rosenkreutz(2cd)

Van Dichterbijdanooit

christian-rosenkreuz-cd

Christian Rosenkreutz(2cd)

auteur: Hans Stolp

Prijs: € 16,-

Christian Rosenkreuz is de grote Meester van het Esoterisch Christendom. Hij heeft in deze tijd een heelbijzondere opdracht: om ons te leren hoe wij de inzichten van het Esoterisch Christendom kunnen toepassen op het dagelijks leven.
Dat doet hij zo: allereerst richt hij onze aandacht op de geestelijke wereld en vervolgens op de heilige wetten van die wereld. Pas dan, als wij inzicht in die wereld en die wetten hebben gekregen (en dat is zeker geen geringe opgave!), kan hij ons leren hoe wij die geestelijke wetten ook hier op aarde kunnen toepassen – en wel in het alledaagse leven op aarde. Dat betekent dat hij onze aandacht bijvoorbeeld richt op de biologisch–dynamische landbouw, op een geneeskunde die rekening houdt met de geest, op een andere vorm van onderwijs en ga zo maar door.
Kortom: Christian Rosenkreuz zet ons ertoe aan om het leven op aarde op een heel nieuwe manier vorm te geven.
Kijken we terug naar de verschillende levens, waarin hij ons hier op aarde kwam bijstaan, dan ontdekken we dat hij in de dertiende eeuw (in een leven dat maar kort duurde) een unieke en heel bijzondere inwijding kreeg. Kijken wij terug naar de levens dáárvoor, dan ontdekken wij dat Christian Rosenkreuz een incarnatie van de grote ingewijde en evangelist Johannes is. Ook in dat leven bepaalde hij onze aandacht al bij de grote transformatie die wij in onze tijd doorleven. Als een voorbereiding voor die opdracht schreef hij namelijk het boek De Openbaring van Johannes, waarin in symbooltaal verteld wordt over de opdracht van de mens op aarde, de esoterische geschiedenis en de grote transformatie van deze tijd.
Het symbool van Rosenkreuz is een zwart kruis met zeven rode rozen: wie hem volgt en zijn medewerk/st/er wil zijn, zal geen gemakkelijk leven kennen, maar die zal ook op het donker van het leven een grote geestelijke winst mogen behalen! Toch komt in deze tijd het verzoek van Christian Rosenkreuz tot ieder van ons, of wij hem willen helpen bij het verwerkelijken van de grote opdracht die hem werd toevertrouwd!

In de lezing op deze CD komen geheimen aan de orde die eeuwenlang slechts in het diepste geheim werden doorgegeven. Het is dan ook een lezing die vooral begrijpelijk is voor mensen die al enigszins vertrouwd zijn met esoterische inzichten.

 Tags:

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter