Geert Kimpen en Michelle Shanti Schrijvers en sprekers Lezing 3 mei

Van Dichterbijdanooit

“De Belofte aan Maria Magdalena”

Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte.
Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven.
Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren. 
Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke. 
Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam. 
Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.
Met natuurlijk ook een stem aan het vrouwelijke zélf door Michelle Shanti, die het publiek zal meenemen op een inspirerende meditatie-reis, zoals zij dat alleen kan.

Over het boek
Ik, Maria Magdalena
‘Ik ben de vrouw die uitgegumd werd, maar niet werd vergeten. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mij gehoord. Vrouwen hebben zich met mij verbonden en hebben zich met mij geïdentificeerd. Omdat ze wisten waar ik voor stond. Omdat ze wisten dat er zoveel meer was dan wat de mannen hun vertelden, dan wat zelfs hun eigen moeders hun vertelden, omdat ze erin waren gaan geloven, tot ze voelden dat het anders zat.’

Maria Magdalena spreekt.
Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus  in zijn kracht had gezet.
Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in  wat vrouwen te vertellen hebben? Zal ze durven om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? Zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal?
Haar nooit eerder vertelde verhaal na de kruisiging.

Tien jaar lang stelde auteur Geert Kimpen, bekend van onder meer De kabbalist en Het meisje dat aan de oever verscheen, het schrijven van deze roman uit. Tot de tekenen zo krachtig waren dat hij er niet langer voor kon weglopen. Het was sterven of schrijven.
Gebaseerd op eeuwenoude legenden, verboden apocriefe geschriften, teruggevonden gnostische boeken en evangeliën en de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti, reconstrueerde auteur Geert Kimpen Maria Magdalena’s verhaal in deze inspirerende roman.
‘Dank,’ zei Brighid, ‘namens alle vrouwen uit het verleden, het heden en de toekomst. Voor hen zal jij de vrouwelijke Messias zijn. Jij bent de roos der rozen.’

Lezing van:Geert Kimpen en Michelle Shanti
Datum:  Vrijdag 3 mei 2024
Locatie:De Stip Meerssen : Link (Pastoor Dominicus Hexstraat 10, 6231 HG)
Kosten:  € 20,- ( incl. 1 consumptie )   
Aanvang :  19.30 uur ( zaal open 18.30 uur )
Aanmelden:Stuur een mail naar : joke@dichterbijdanooit.com
Betalen:Contant, liefst gepast bij aankomst aan de entree.
Nadere info:Volgt Spoedig

 Categorie: Agenda Nieuws