Lezing Woensdag 22 mei ‘Cannabis’ door Lisette Wijnkoop

Van Dichterbijdanooit

              De herwaardering van een zeer heilzame en nuttige plant: Cannabis

Lisette Wijnkoop

Cannabis, of hennep, is een oeroud gewas dat helaas de afgelopen eeuw een negatief imago heeft gekregen. Gelukkig wordt de laatste jaren de heilzame werking van cannabis weer ingezien. In Nederland mag medicinale cannabis al meer dan vijftien jaar door artsen worden voorgeschreven. Daarnaast zijn patiënten zelf cannabisolie gaan maken, omdat ze merkten dat ze daar baat bij hadden.

In korte tijd is CBD-olie een heel populair product geworden, dat gewoon bij de drogist te koop is. Het wordt voor van alles gebruikt: van slaapproblemen tot zenuwpijnen. Dat lijkt vreemd en onwaarschijnlijk, maar de speciale stofjes uit cannabis in de cannabisolie hebben een bijzonder effect: ze grijpen in op een belangrijk regulerend systeem in ons lichaam.

Op internet is veel informatie te vinden over de eigenschappen van deze geweldige plant. Maar hoe beoordeel je of al die informatie klopt? Als voorzitter van het Wetenschappelijk Informatiecentrum Cannabis is Lisette de aangewezen persoon om die vraag te beantwoorden.

Lisette is opgeleid tot regulier apotheker, maar heeft zich altijd al meer aangetrokken gevoeld tot alternatieve en natuurlijke geneeswijzen. Sinds twaalf jaar is ze intensief betrokken bij het geven van informatie over cannabis. De laatste vier jaar doet ze dat als onafhankelijk deskundige.

Zowel in Nederland als in het buitenland wordt Lisette door artsen, patiëntenverenigingen, en door andere geïnteresseerden uitgenodigd om lezingen te geven over zowel het medicinaal gebruik van cannabis als over de bijzondere effecten van CBD-olie. 

                                              

Datum: Woensdag 22 mei 2019

Locatie:     De Borenburg                                Furenthela 16 te Voerendaal     

Kosten:    € 15,-                                            

Aanvang lezing:        19.30 uur ( zaal open 18.30 uur )

Indien u belangstelling heeft voor deze lezing, wordt u vriendelijk verzocht zich aan te melden

per e-mail.

Joke Vrouenraets- van Eldik  of  Rob Heijndericks

Tel.: 043-35 20 310 of Tel.: 043-325 95 03

e-mail: vrouenraets@planet.nl of  op     www.dichterbijdanooit.com

 Categorie: Nieuws