Woensdag 24 Oktober 2018: Lezing : Bits, Bytes & Bewustzijn door Yfke Laanstra

Van Dichterbijdanooit

Yfke Laanstra

Bits, Bytes & Bewustzijn (Slow Tech – Bewust omgaan met technologie)

Er zijn niet zoveel mensen in Nederland die zich werkelijk verdiept hebben in het snijvlak van geavanceerde technologie en bewustzijn. Yfke Laanstra heeft het talent, een grote nieuwsgierigheid en het vermogen om een brug te slaan tussen deze beide werelden. We hebben haar leren kennen als een enthousiast en bevlogen mens en een vaardig spreker.

Het thema is zeer actueel. Er zijn krachten in de wereld die de biologische mens met de meest vernuftige technieken willen samenvoegen. Zodat ons brein en bewustzijn gemanipuleerd kan worden en kneedbaar is voor invloed van buitenaf (transhumanisme).
Veel mensen zijn ook verslaafd geraakt aan hun smartphone, aan Facebook, Twitter, Whatsapp en Instagram en lijken altijd beschikbaar te zijn. Maar is dit de weg?
Slow Tech biedt wellicht een oplossing hiervoor.
Als je ‘bijgepraat’ wilt worden over beide thema’s, en naar mogelijke oplossingen zoekt, dan is dit je kans!

Yfke: ‘Er vinden immense verschuivingen plaats, zowel op het wereldtoneel als diep in onszelf. Daarnaast bevindt de computertechnologie zich in een ongekende stroomversnelling. Dit zal ons mens-zijn en onze werkelijkheid radicaal en onherkenbaar veranderen in de komende 15 jaar.
In de toekomst worden we wellicht niet meer geboren maar enkel nog gefabriceerd, gekloond, ontdooid, gedownload of geprint. In een wereld voorzien van kunstmatige intelligentie en vergeven van kunstmatige frequenties.’

Virtual Reality, ‘wearables’ zoals smartwatches en het ‘Internet of Things’ zijn booming. Biologie en technologie smelt steeds meer samen, denk aan de implantatie van chips, het printen van organen, robotjes in je bloedbanen en het uploaden van je mind in een computer.
Wat zijn de implicaties voor ons bewustzijn, welzijn en mens-zijn? Is er sprake van een upgrade of juist een downgrade?

Nieuwsgierig? Klik hier  www.yfkelaanstra.nl/slowtech

 

Datum:                                        Woensdag 24 oktober 2018

Locatie:                                       De Borenburg

Adres:                                         Furenthela  16 te Voerendaal

Aanvang lezing:                        19.30 uur ( zaal open 19.00 uur )

Entree:                                       € 15,-  ( incl. een consumptie )

Indien u belangstelling heeft voor deze lezing, wordt u vriendelijk verzocht zich aan te melden via

e-mail: vrouenraets@planet.nl

 Categorie: Nieuws