Lezing 7 juni 2017: Hans Stolp , De Mysteriën van Christus

Van Dichterbijdanooit

De Mysteriën van Christus

 

Duizelingwekkend groots zijn de vele geheimen die met Jezus Christus verbonden zijn. Geheimen die bijvoorbeeld door het Oosters-orthodoxe Christendom worden behoed: zij vieren Kerst niet alleen op 25 december (de geboorte van Jezus), maar ook op 6 januari (de incarnatie van de Christus in de mens Jezus bij de Doop in de Jordaan). Daarom staan we op deze themadag stil bij de geheimen van de meest verheven mens die ooit leefde: Jezus van Nazareth. Maar ook bij de geheimen van de Zonnegeest, ofwel de Christus die zich in hem belichaamde. Eeuwenlang werd de geboorte van de mens Jezus voorbereid: de mens die naar lichaam en ziel sterk genoeg moest zijn om de onvoorstelbaar grootse krachten van de Zonnegeest in zich op te nemen, zonder daar meteen aan te sterven. Maar eveneens eeuwenlang duurde de afdaling van de Christus, de Zoon van God, naar de zon, waar Hij de Zonnegeest werd, en vervolgens naar de aarde, waar Hij de Christus werd. Een weg van afdaling die met grootse offers gepaard ging. En al deze mysteriën zijn alleen nog maar de voorbereiding van wat zich sinds de Doop in de Jordaan op aarde afspeelde: – Hoe de Christus drie jaar nodig had om het lichaam van Jezus van Nazareth volledig om te vormen – Hoe de dood van Jezus Christus aan het kruis tegelijk een opstanding was – Hoe de Hemelvaart het allereerste begin was van een heel nieuwe ontwikkelingsweg van de mens – En hoe Pinksteren de geboorte van de Christus in ons betekende.

Auteur : Hans Stolp.

S

Wie is Hans Stolp:

Hans Stolp is pastor, auteur en veel gevraagd spreker. Hij publiceerde meer dan 40 boeken o.a.” De helende kracht van vergeving”, “Eerlijk kijken naar jezelf”, ”Jezus mijn broeder”, “Judas, de weg naar heelwording”, “Leven met Engelen” , “Omgaan met gestorvenen”, Orgaandonatie “Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd” ,Wat gebeurt er als je dood gaat , Dementie en vele andere boeken ( waaronder ook kinderboeken en dichtbundels). Inmiddels zijn er al een tiental boeken in het Duits vertaald en uitgegeven. www.hansstolp.nl

Datum: Woensdag 7 juni 2017

Locatie: De Borenburg

Furenthela 16 te Voerendaal

Kosten: € 13,50 ( incl. een consumptie )

Aanvang lezing: 20.00 uur ( zaal open 19.00 uur )

Indien u belangstelling heeft voor deze lezing, wordt u vriendelijk verzocht zich aan te melden. klik hier.

 Categorie: Nieuws
 Tags:

Vergelijkbare artikelen