Lezing: Woensdag 1 april 2020 : Peter Vereecke. UITGESTELD IVM CORONA MAATREGELEN…

Van Dichterbijdanooit

               We zagen het op een scherm, maar wat is er werkelijk gebeurd?

Ware toedracht van 9/11, JFK, Apollo11 en Titanic

Het scherm is in onze moderne tijd een belangrijke bron van informatie. Het begon met dat van de film, dan kwam de TV, vervolgens de computer en nu loopt quasi iedereen voorovergebogen op zijn smartphone te turen. We gaan ervan uit dat wat we met onze ogen zien ook een correcte weergave is van de realiteit. 

Wie echter met kritische geest zijn onderzoek doet komt tot de vaststelling dat we met z’n allen op onvoorstelbare schaal belogen en bedrogen worden. 

In deze lezing zullen we vier mega belangrijke én invloedrijke gebeurtenissen tegen het licht houden van het feitenmateriaal, dat mede dankzij het internet voor iedereen ter beschikking gekomen is. Het gaat over 

  1. Nine Eleven: we zagen het quasi live met de hele wereldbevolking voor onze ogen gebeuren. Maar zijn die aanslagen werkelijk georchestreerd door Osama vanuit Afghanistan of is hier iets totaal anders gebeurd dat we niet gezien hebben ?
  2. JFK: welke bewijzen zijn er dat president Kennedy werkelijk vermoord is door Lee Harvey Oswald of zijn we ook hier misleid ? Wie zat er dan wel achter en waarom moest deze president op die manier van het aards toneel verwijderd worden?
  3. Apollo 11 : de landing op de maan en de eerste menselijke voetstappen hierop zijn dit jaar uitvoerig gevierd en herdacht met enkele nieuwe films. Maar hoe waarschijnlijk is het dat vijftig jaar geleden dit exploot wel mogelijk was en nu voorlopig onmogelijk blijkt te zijn. Zijn we werkelijk op de maan geweest zijn ?
  4. Titanic : deze meest luxueuze oceaanreus vertrok in 1912 op zijn eerste vaart, botste twee dagen later tegen een ijsberg en zonk na enkele uren, vele honderden passagiers met zich meezuigend. Was het wel een ongeluk ? Was het wel de Titanic ? Wie heeft is hier op grote schaal ‘wel bij gevaren’?

Zou het kunnen dat niets is wat het lijkt te zijn en dat niets zomaar gebeurt ?

Peter Vereecke neemt ons als een Sherlock Holmes aan de hand van overvloedig illustratief materiaal mee op een verrassende speurtocht naar de historische waarheid.

Wie is Peter Vereecke ?  

Zijn leven begon op 26 februari 1956 te Sleidinge. Hij liep college te Eeklo en studeerde klassieke filologie te Gent. Hij huwde, kreeg twee kinderen, was eerst leraar Latijn maar nam dan het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Hij raakte geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en de Evergemse gemeentepolitiek, o.a. als burgemeester.

Rond de milleniumwissel begon hij zich vragen te stellen over van alles en nog wat. Op zoek naar de antwoorden las hij heel veel boeken, ging naar allerlei lezingen en ondernam een aantal reizen. Zijn inzichten over de wereld, het leven, de mens zijn er drastisch door veranderd.

Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde hij een aantal presentaties over zowel muzikale als andere meer maatschappijkritische of speciale onderwerpen. Telkens is het zijn ambitie de interesse te prikkelen via een evenwichtige  mix van ontspanning en informatie.

Hij beweert niet de pretentie te hebben op dé waarheid, maar bevestigt wel telkens gestreefd te hebben de werkelijke toedracht te vinden. En hij blijft open staan voor alle bemerkingen en kritieken.

                                              

Datum:     

Woensdag 1 april 2020

Locatie:  De Borenburg                               

 Furenthela 16 te Voerendaal

Kosten:  € 15,- 

Aanvang lezing:       19.30 uur ( zaal open 18.30 uur )

Indien u belangstelling heeft voor deze lezing, wordt u vriendelijk verzocht zich aan te melden

per e-mail.

Joke Vrouenraets- van Eldik              of                         Rob Heijndericks

Tel.: 043-35 20 310                                                              Tel.: 043-325 95 03

e-mail: vrouenraets@planet.nl                

op de site van WanttoKnow kun je alvast kennis maken met Peter Vereecke,

hier is de link https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/peter-vereecke-in-wonderland/

 Categorie: Agenda Nieuws